22 Ağustos 2014 Cuma

Evde Bilek Çalışması

EVDE BİLEK ÇALIŞMASI
Bireylerin yaşamsal faaliyetlerini yürütürken gereksinimi olan malzemeleri veya eşyaları kaldırması ve taşıması sırasında çeşitli sakatlanmaların meydana gelmemesi için bilek kaslarının güçlü olması son derece önemlidir. Spor salonlarında yapılan hareketlerin yanı sıra evde bilek çalışması uygulanarak da bilek kasları, kolay bir şekilde güçlendirilebilir ve çalıştırılabilir. Spor salonlarında kullanılan dambıl ve destek noktalarının yerini evde kiloluk şişe ve küçük masalar alırken işlemler yine aynı şekilde uygulanmaktadır.
bilek
Basit bir şekilde uygulanabilen evde bilek çalışması sırasında dambıllarda aktif bir şekilde kullanılabilmektedir. Kol ve bilek kaslarının geliştirilmesi, diğer vücut organlarının faaliyetlerini ve fonksiyonlarını yerine getirebilmesi adına son derece önemli olmaktadır. Ev ortamında küçük bir masayı destek noktası kabul ederek yapılabilecek basit bilek egzersizleri sırasında destek noktasına sabitlenen kol hiçbir şekilde hareket etmezken ele alınan dambılın yukarı ve aşağı hareket ettirilmesi şeklinde bilek kasları çalıştırılır. Vücut kaslarının kilit noktası olarak kabul edilen bilek kasları, uzun süre bilgisayar ve internet kullanımının sonucunda zayıflamakta ve güçsüzleşmektedir. Güçsüzleşen bilekler, ağırlık kaldırmanın yanı sıra günlük faaliyetlerin yapılması noktasında da büyük sıkıntılara neden olmaktadır. Ayakta iken uygulanabilecek bir başka bilek güçlendirici egzersiz hareketinde ise dambıl avuç içinde iyice kavranarak yukarı ve aşağı hareket ettirilir.
Spor salonlarında uygulanan dambıl ile ters bilek çalışmaları da evde bilek çalışması egzersizleri sırasında kolaylıkla uygulanabilmektedir. Ön kol ve bilek kaslarının geliştirildiği bilek güçlendirme egzersizlerinde daha güçlü bilekler ve daha sağlam bir vücut geliştirme sağlanmış olacaktır. Evde uygulanabilecek pek çok fitness ve egzersiz programının yanı sıra bilek geliştirme programları da evde rahatlıkla uygulanabilmektedir. Vücut geliştirmeden bağımsız olarak da günlük faaliyetlerin daha rahat gerçekleştirilebilmesi adına çeşitli bilek geliştirme egzersizleri yapılabilmektedir. Dambıl ile yapılan hareketlerin yanı sıra çeşitli ağırlıklar ve yarım kiloluk su şişeleri ile de günlük faaliyetler sırasında basit egzersizler uygulanabilmektedir. Etkin bir vücut geliştirme için ise daha ağır olan dambıl benzeri ağırlıklar tercih edilmeli ve düzenli olarak kullanılmalıdır. Belirli aralıklarla 3’lü setlerde uygulanan egzersizler, daha iyi sonuç verecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder